Om French Art & Vintage

Fransk landstil, brocante, vintage, franske loppefund, antik, fransk industrielt design – kært barn har mange navne. Men uanset navn, så er det essentielt hvad denne butik handler om. Hvis du søger ting med historie, nostalgi og patina, så er det her du finder det.

French Art & Vintage henvender sig til dem, der indretter i den romantiske franske stil blandet med det rå industrielle look.  I French Art & Vintage holder vi af at blande moderne kunst med gamle møbler og interiør i den rå og romantiske stil.

Alle varer i butikken er unikke ting, som alle har deres helt egen historie. Vi sælger ikke look a likes eller reproduktioner – kun originale unikke ting, hvor af langt de fleste er hentet hjem fra markeder, brocantes og handlende i Frankrig.
Vi har en særlig kærlighed til gamle industrielle møbler som fx Tolix stole, Strafor og Roneo skabe og Jielde lamper. Ligeledes holder vi meget af gamle trækasser, dåser, sifonflasker, emaljeskilte, apotekerglas og fil de fer kurve mv. Med andre ord ting der har været brugt og som fortæller en historie – ofte via deres funktion som reklameobjekter.
I den anden ende af spektret har vi en særlig passion for moderne kunst. Den moderne kunst sat sammen med de gamle rå ting giver noget helt særligt.

French Art & Vintage er stiftet på baggrund af mere end 20 års passion for kunst og smukke gamle ting. At det lige netop er blevet det franske skyldes en fransk baggrund i form af en fransk mor. Jeg har således både boet i Frankrig og tilbragt utallige ferier i Frankrig. Særligt klart står barndomsferierne hos min mormor langt ude på landet i det sydfranske. Min mormors gård var primitiv og længe inden begrebet var opfundet kan man roligt sige, at hun havde indrettet sig i den stil man i dag ville kalde shabby chic eller fransk landstil. Det er denne drøm om et svundent Frankrig fra før verden gik af lave French Art & Vintage handler om.

Den mangeårige interesse for moderne kunst og gamle ting kombineret med den franske baggrund har givet et særligt lokalkendskab. Vi kender derfor de små gode markeder og brocantes hvor turisterne ikke kommer og har gode kontakter til handlende, der gør, at vi kan finde de særlige unikke ting og sælge dem til favorable priser.